Nađen vlasnik koji je štence bacio u polje zbog čega su uginuli – Čeka ga suđenje

34

Zagrebačko sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu početkom kolovoza pronašlo je u polju u Odri 7 štenaca u vrlo teškom stanju. Bili su puni crva i dehidrirani. Nažalost, nijedno štene nije preživjelo. Sada, pronađen je muškarac koji ih je odbacio i čeka ga suđenje. Vlasnika će se teretiti za kazneno djelo ubijanja i mučenja životinja jer u Zakonu o zaštiti životinja stoji “tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine”.

Na Facebook profilu iz Dumovca su napisali: “Smrt sedam štenaca iz Odre dobit će sudski epilog! Početkom kolovoza preuzeli smo leglo koje je u vreći odbačeno u jedno polje u Odri. U tom trenutku štenad je bila stara dva, tri dana. Psići su bili u jako lošem stanju, dehidrirani i puni crva. Unatoč našoj želji da prežive, počeli su ugibati. Zajedno s jednom gospođom koja je nekoliko štenaca primila na cjelodnevnu skrb u vlastiti dom, davali smo sve od sebe da se oporave, ali, nažalost, spasa im nije bilo. Kad je i posljednje štene uginulo, čvrsto smo odlučili da krivac za ovo strašno nedjelo neće proći nekažnjeno. Sve informacije kojima smo raspolagali ustupili smo komunalnom redarstvu i veterinarskoj inspekciji. Zahvaljujući tome ubrzo je pronađen vlasnik kujice za koju se sumnjalo da je majka štenadi. DNK analizom to je i potvrđeno. Vlasnik je otprije poznat po lošem odnosu prema svojim psima. U veljači je utvrđeno da ih nije čipirao niti cijepio. Sada mu se na teret stavlja kazneno djelo. Nadamo se da će kazna za ono što je učinio biti takva da više nitko u Zagrebu neće sa štencima pokušati učiniti nešto slično.”

Smrt sedam štenaca iz Odre dobit će sudski epilog!Početkom kolovoza preuzeli smo leglo koje je u vreći odbačeno u jedno…

Objavljuje Azil DumovecPonedjeljak, 21. rujna 2020.

Komentari