Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja: Sajle i žice među ljudima nikad ne donose dobro

28
Izvor: Općina Jelenje

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja obratio se javnosti nakon tragedije koja se dogodila na području Jelenja 9. kolovoza. Prisjetimo se, 21-godišnjak je smrtno stradao tijekom vožnje motocikla šumskim putem. Iako policija još nije službeno iznijela uzrok smrti, na društvenim mrežama može se pročitati kako je mladiću netko zapriječio put sajlom.

Sajle i žice među ljudima nikad ne donose dobro. Nažalost, jelenjski kraj zavijen je u crno protekli vikend. Mladi život našeg sumještanina nepovratno je izgubljen. Ovom prilikom izražavam iskrenu sućut njegovoj familiji. O nemilom događaju izviješten sam putem Županijskog centra za obavješćivanje 112. Na teren su izašle dežurne službe, koje su nažalost mogle konstatirati smrt. Naše šumsko područje veoma je aktivno kroz vikend.

U prirodi borave planinari, biciklisti, motociklisti, šetači, rekreativci, kao i članovi lovačkog društva koji se brinu za divljač. Bez obzira na eventualne imovinsko-pravne probleme i nesuglasice te različita razmišljanja u viđenju problematike uvijek postoji način za riješiti problem koji neće ugroziti nikog tko u šumi boravi. Još jednom, kao načelnik Općine Jelenje, pozivam sve mještane da se suzdrže od samovoljnih akcija i aktivnosti kako se ovakve tragedije ne bi dešavale. Općina Jelenje nikada neće prihvatiti ovakav način branjenja imovine i šumskih puteva. Uvijek stojimo na raspolaganju za medijaciju, a sve u cilju mirnog rješavanja problema na terenu. I ovim putem molim mještane ako postoje neke znane lokacije, gdje se postavljaju sajle, da se jave Općinskom načelniku koji će po službenoj dužnosti postupiti, odnosno zatražiti hitno uklanjanje od nadležnih službi”, napisao je Robert Marčelja.

Komentari