Na Učku noćas stiže prvi snijeg, u Gorskom kotaru mećava uz mogućnost obilnih količina

213
snijeg

Večeras počinje prava snježna sezona. S postupnim jačanjem oborina u večernjim satima i zahladnjenju, kiša će u Gorskom kotaru prijeći u snijeg uz stvaranje pokrivača.

Snijega bi moglo biti u obilnijim količinama, stoga ne planirajte putovanje bez zimske opreme. Većina modela predviđa 30-ak mm u obliku mokrog snijega, što bi moglo prouzročiti probleme. Očekivana debljina snježnog pokrivača na tlu kreće se od 5 do 25 centimetara.

Prvi snijeg očekujemo i na Učki te u višim dijelovima Ćićarije, a iako se predviđanja prognostičkim modela po pitanju oborina jako razlikuju, prvi snježni pokrivač izgledan je i u gorskoj Istri.

Zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Bura će pojačavati dojam pravog ranozimskog vremena diljem Istre i Kvarnera, a postupno će slabjeti poslijepodne te naročito navečer.

U ponedjeljak će se vrijeme postupno smiriti, međutim samo nakratko! Već u utorak stiže nam novo, još dinamičnije pogoršanje vremena uz olujno jugo, obilne oborine…, javlja IstraMet.

L.B.

Komentari