Na Učki pao snijeg, “ljetnogumaši” zapeli u snijegu

19
Izvor: Screenshot IstraMet

U nedjelju je snijeg u nižem području izostao, no na Učki je snijeg napadao, a autima su ljudi zapeli u snijeg. Jedan od čitatelja IstraMeta napisao je: “Snijeg je iznenadio i “ljetnogumaše” koji su autima zapeli na Učki! “Cesta je zbog toga bila blokirana, a da nije bilo “gurača” ekipa bi spavala gore. Zar je moguće biti tako neozbiljan…” Podsjećamo kako na cestama vladaju zimski uvjeti i zabrana prometa  za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila je obavezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme, sredinom dana i poslijepodne uz mjestimične oborine. U gorju će padati snijeg, a u središnjoj Istri i riječkom zaleđu iznad 300 metara nadmorske visine kiša i snijeg, ponegdje uz mogućnost stvaranja tanjeg snježnog pokrivača. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, poslijepodne će okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i buru. Jutarnje temperature zraka od -2 do 3 °C, dnevne vrijednosti između 3 i 8 °C.

Djelomice sunčano vrijeme obilježit će nam utorak. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje na Kvarneru u noći jaka bura, danju će oslabjeti te duž zapadnu obalu Istre okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -4 do 3 °C, dnevne vrijednosti između 6 i 9 °C.

Djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana uz povećanu naoblaku bit će u srijedu. Puhat će većinom slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -5 do 2 °C, dnevne vrijednosti između 7 i 10 °C, prenosi IstraMet.

Komentari