Na Svjetski dan zdravlja najveći broj bolesnika od početka pandemije

11

Predstavnici KBC Rijeka, HZZO RU Rijeka, Doma zdravlja PGŽ, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te KoHOM PGŽ, nakon zajedničkog sastanka na Svjetski dan zdravlja u riječkoj bolnici, još su jednom pozvali građane na odgovorno ponašanje u pandemiji te povjerenje u zdravstvene radnike.

Novinarima prvi se obratio ravnatelj KBC-a Rijeka prof. Alen Ružić, naglasivši da nažalost baš na Svjetski dan zdravlja imamo najveći broj bolesnika od početka pandemije, njih 197. Ružić se zahvalio svim djelatnicima u zdravstvu, posebice djelatnicima KBC-a koji čine velike fizičke i psihičke napore.

Glavni epidemiolog NZJZ-a PGŽ Dobrica Rončević iznio je ohrabrujuće vijesti o smanjenju broja aktivno oboljelih u županiji, napominjući da nažalost tek nastupa povećan broj hospitalizacija, jer broj osoba na liječenju u bolnici još uvijek ima uzlazni trend. Ipak, uz apel na odgovornost svakog pojedinca, Rončević je izrazio optimizam koji temelji na povećanju broja cijepljenja u idućim tjednima.

Predsjednik KoHOM-a PGŽ Leonardo Bressan ukazao je da je PGŽ zbog izuzetno dobre suradnje svih razina zdravstvene zaštite korak-dva ispred ostatka Hrvatske pozvavši građane da se prijave za cijepljenje, a dr. Avelino Baretić, voditelj regionalnog ureda HZZO u Rijeci stanje ja nazvao najvećim zdravstvenim izazovom u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata.

Svi sudionici su još jednom pozvali stanovništvo na pomoć zdravstvenom sustavu poštivanjem svih mogućih predloženih epidemioloških mjera radi suzbijanja širenja zaraze uzrokovane SARS-CoV2 virusom.

Komentari