Na Platku predstavljena stanica za popravak bicikala

19

Na centralnom parkiralištu RSRTC Platak postavljena je stanica za popravak bicikala s najčešće korištenim alatima jednostavne primjene za manje popravke i pumpanje guma. Riječ je vrijednom novom sadržaju namijenjenom ljubiteljima bicikliranja čiju je nabavku inicirala Turistička zajednica Općine Čavle uz pomoć Općine Čavle, Primorsko-goranske županije i tvrtke Ideja.

Direktor TZO Čavle i načelnica Općine Čavle ističu kako je riječ o hvalevrijednom dodatnom sadržaju za posjetitelje Platka među kojima je sve više turista koji Hrvatsku vide kao cikloturističku destinaciju. Uz predstavnike Općine Čavle i TZO Čavle, na predstavljanju novog sadržaja na Platku bili su i predstavnici Goranskog sportskog centra, predstavnici županijskog Odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ i Biciklističkog kluba Grobnik.

Na području Platka osam je biciklističkih staza uvrštenih u aplikaciju Bike Rijeka koja pruže informacije o 40-ak biciklističkih staza Rijeke i riječkog prstena, a koja je zajednički projekt turističkih zajednica riječkog prstena.

L.B.

Komentari