Na Platku održana međunarodna skibike utrka: Sudjelovalo oko 60 natjecatelja iz 13 zemalja svijeta

78
skibike platak

Oko 60 natjecatelja iz 13 zemalja svijeta sudjelovalo je na europskom natjecanju Skibike kup koje se održalo na Platku na stazi Radeševo 2. U organizaciji Skibike kluba Croatia, Platak je druga po redu dionica Europskog kupa. Pobjednik u kategoriji skibike je Amerikanac Rob Nichols, a u skibob kategoriji višestruki svjetski prvak Gerfried Seeber koji je nastupao za Hrvatsku.

Primorsko-goranska županija i TZ KVarner podupiratelji su ovog sportskog natjecanja, a tome se priključila i Općina Čavle.

“Biti danas na Platku zaista je veliki užitak. Osim brojnih građana koji uživaju u skijanju i sanjkanju, po drugi puta se održava i međunarodno skibike natjecanje i po tome smo uistinu jedinstveni, ne samo u Hrvatskoj nego i šire”, izjavila je uoči utrke resorna pročelnica Sonja Šišić dodavši kako je Primorsko-goranska županija provela brojne infrastrukturne investicije kako bi razvila Platak u cjelogodišnju destinaciju.

Skibike ili skibob naziv je za skijaški bicikl koji umjesto kotača koristi skije i na taj način spaja dva olimpijska sporta, a to su skijanje i bicikliranje. Kako je istaknuto, događaj će približio svjetske trendove adrenalinskog sporta Hrvatskoj te ga promovirao kroz probne vožnje s licenciranim trenerima.

skibike platak skibike platak skibike platak

L.B.

Komentari