Na cestama u PGŽ-u u siječnju 259 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas

87
sigurnosni pojas
Policijski službenici su u prometu i u siječnju, između ostalih akcija, pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 259 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.
Od tog broja, 234 prekršaja se odnosi na vozače i to 184 osobnih vozila i 50 teretnih vozila, dok je u osobnim i teretnim vozilima evidentirano 25 prekršaja putnika.

Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1284 vozila, od kojih 1058 osobnih vozila, 214 teretnih vozila i 12 autobusa. Uz to je kontrolirano sveukupno 447 putnika i to 418 putnika u osobnim vozilima i 29 putnika u teretnim vozilima.

Također je na stražnjim sjedalima osobnih vozila uz 85 odraslih osoba, kontrolirano i 56 djece od kojih 26 u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Komentari