Na A6 uhvaćeni s krivotvorenim registarskim pločicama

57
policija

Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 24 i 35 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava.

Policijski službenici su prošlog tjedna na autocesti A6 kod naplatne postaje Delnice zaustavili osobno vozilo marke BMW kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin, a kao suvozačica u vozilu nalazila se 24-godišnjakinja hrvatska državljanka koja nije posjedovala osobnu iskaznicu. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da registarske pločice koje se nalaze na vozilu ne pripadaju navedenom vozilu.

Isto kazneno djelo – i u Čavlima

Isto tako, policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela. Naime, njega su policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka prošlog tjedna zaustavili u Čavlima, dok je upravljao osobnim vozilom marke Citroen riječkih registarskih oznaka, a na kojem nije bilo stražnje registarske pločice. Tijekom postupanja utvrđeno je da se na prednjem dijelu vozila nalaze registarske pločice koje ne pripadaju navedenom vozilu te je riječ o krivotvorenim registarskim pločicama.

Uz to, vozaču je napravljen alkotest te su mu policijski službenici očitali koncentraciju od 2,39 g/kg. Povrh toga, provjerom je utvrđeno kako je isteklo važenje prometne dozvole tog vozila, a vozač nije imao ni policu obveznog osiguranja, nije sklopio ugovor s osiguravajućom kućom.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu. Osim toga, osumnjičeni 55-godišnjak je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, dok je 24-godišnjakinja prekršajno sankcionirana temeljem Zakona o osobnoj iskaznici.

L.B.

Komentari