Muzej grada Rijeke u najužem krugu kandidata za nagradu Europski muzej godine

138
muzej grada rijeke

Stručni žiri nagrade Europski muzej godine (European Museum of the Year Award) uvrstio je Muzeja grada Rijeke među nominirane za ovu prestižnu nagradu.

Među nominiranima je velik broj kandidata, no sama nominacija govori u prilog stalnog ulaganja napora u podizanje kvalitete rada europskih muzeja. Predstavnici žirija izravno su se upoznali s radom svih kandidiranih osobnim obilaskom ustanova. Muzej grada Rijeke posjetio je u toj ulozi srpnja ove godine član stručnog žirija Beat Hächler, inače ravnatelj Swiss Alpine Museuma iz Berna. Tom su ga prigodom s radom Muzeja upoznali ravnatelj Ervin Dubrović, kustosica Kristina Pandža, pedagoginja Josipa Verbanac i dizajnerica Nikolina Jelavić Mitrović.

Odluka o izboru Muzeja grada Rijeke u krug nominiranih kojima se smiješi nagrada donijeta je na zasjedanju žirija od 16. do 18. studenog. Ime dobitnika nagrade objavit će se na godišnjoj konferenciji  Europskoga muzejskog foruma, koji će se održati od 3. do 6. svibnja 2023. godine u Barceloni. Očekuje se da predstavnik Muzeja grada Rijeke bude prisutan na ceremoniji proglašenja dobitnika nagrade.

Bude li nagrada završila u njegovim rukama, Muzej grada Rijeke postat će prva ustanova u Hrvatskoj koja će ponijeti to laskavo priznanje.

L.B.

Komentari