Muškarac u kutiji bacio štence – Zaboravio da na kutiji piše njegovo ime

77

U mjestu Rakovica koje se nalazi između Karlovca i Plitvica jedan je gospodin odlučio da će se riješiti sedmero štenaca koje je njegova kuja donijela na svijet tri dana ranije. Štence je stavio u kutiju i bacio na livadu. No, gospodin je zaboravio da na kutiji piše njegovo ime, prezime i adresa.

Za počinjenje kaznenog djela obično se pobrinete da svoje podatke ne ostavite na mjestu zločina, no čini se kako ono što smo naučili iz filmova nije tako jednostavno. Veterinarka stoga nije imala previše problema kad je slučaj prijavljivala. Psi su sada spašeni, a na skrb ih je preuzela udruga Šapa u srcu, a Anica Pribanić ih hrani na bočicu. Jedan štenac je nažalost uginuo, a drugi se bore za život, prenosi Jutarnji list.

Anica Pribanić za Jutarnji list kazala je: „On nema prijavljenog nijednog psa na sebe, znači da kuja nije cijepljena protiv bjesnoće niti čipirana. Još jedan zakon koji je prekršen. Nadamo se da će država odraditi svoje i kazniti ga. Što se nas tiče, voljeli bismo samo da nam preda kujicu, da ona othrani svoje štence i da im, kad dovoljno porastu, tražimo dom.“

Komentari