Muškarac na Rabu neovlašteno koristio i oštetio tuđa vozila. Nije bilo teško, sva su bila otključana!

34

Muškarca starosti 29 godina sumnjiči se da je 11. ožujka, tijekom noći na području Mundanija na Rabu izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući vozilom marke Toyota, riječkih registarskih oznaka.

Pobjegao je s mjesta nesreće, ali su ga policijski službenici vrlo brzo pronašli i priveli. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,92 promila alkohola u krvi te da je vozilo u vlasništvu 63-godišnjeg hrvatskog državljanina otuđio i neovlašteno koristio.

Usto, policija je utvrdila da je prethodno iste noći na području Raba u još dva navrata otuđio i neovlašteno koristio osobna vozila marke Audi i Ford, u vlasništvu hrvatskih državljana, dok je dan prije iz osobnog vozila marke Passat ukrao novac i druge predmete.  K tome je istoga dana u Palitu oštetio i ulaz jedne stambene zgrade. Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 35 tisuća kuna. Tijekom istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćeni vlasniku.

Ovaj 29-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku. Pritom je prijavljen i prekršajno sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Sva vozila koja je počinitelj neovlašteno koristio bila su otključana, kao i vozilo iz kojega je ukrao novac i druge predmete!

 

 

Policija poziva građane na povećani oprez i obavezno zaključavanje svojih vozila kako ne bi postali žrtvom navedenih ili sličnih kaznenih djela!

 

Komentari