Mučna priča: “Imao sam 16 kad me silovala psihologinja. Nabijala se na mene, boljelo me… Molio sam je da prestane, ali nije htjela”

104

Nakon što je srpska glumica Milena Radulović prijavila profesora glume Miroslava Mike Aleksića za silovanje, glumice iz regije koje su se našle u sličnoj situaciji počele su dijeliti svoja iskustva o seksualnom uznemiravanju i silovanju na Facebook stranici „Nisam tražila“. Ipak, pokazalo se da nisu samo žene te koje su imale traumatična iskustva, već su tu i muškarci.

Na Facebook grupi „Nisam tražila“ pojavila se i objava muškarca koji je podržao žene u dijeljenju traumatičnih iskustava. Mladić je napisao: “Ona je imala 30, a ja oko 19 godina. Radio sam sezonski u jednom restoranu, a tu se našla i jedna konobarica iz Splita koja bi me svaki put kad bi ušla u kuhinju hvatala i stiskala za guzicu. Više puta sam od nje tražio da prekine budući da imam djevojku i ona me nije zanimala. Također, kako smo živjeli u zajedničkom smještaju više puta mi je upadala u kupaonicu i govorila ‘pokaži mi ga, hoću vidjeti svog prijatelja’… Međutim, pukao mi je film i zaprijetio sam joj da ću sve prijaviti poslodavcu, a oni mi je odgovorila da ako to napravim da će mi prirediti pakao u životu te me optužiti za silovanje i napastovanje.”

Snimka zaslona 2021-01-22 093129
Izvor: Facebook Screenshot

“Imao sam oko 16 godina, a ona oko 38. Upoznali smo se u jednom klubu. Došla je do mene i rekla mi da sam joj zgodan. Bila je jako prijatna, plaćala mi piće cijelu večer pa čak i nudila neke droge koje nisam htio konzumirati. Nakon toga me ispitivala gdje živim pa sam joj rekao ulicu i broj, nakon čega smo se razišli. Sutradan otvaram vrata i vidim nju kako sjedi u autu i trubi mi.

Bio sam skamenjen. Imao sam osjećaj kao da je cijeli dan čekala da izađem iz stana. Kad sam je pitao što želi, sugerirala mi je da sjednem u auto da se provozamo. Ubrzo je stala na benzinskoj pumpi i kupila kondome i alkohol te me odvela na neko polje bogu iza nogu dodavši kako ima dekicu u portapaku i da ćemo se sad seksati. Ja sam joj rekao da to nisam nikad radio i da mi je jako neugodno s obzirom na razliku u godinama, može mi biti mama. Kazala mi je da se ne brinem, svukla mi je hlače i stavila moje spolovilo u svoja usta govoreći mi kako je lijep.

Osjećao sam se užasno u tom trenutku jer nisam to htio, a niti znao što trebam raditi. Ubrzo me polegla na leđa i počela se nabijati na mene kao da je luđakinja, a mene je boljelo… Govorio sam joj da prestane, ali nije htjela. Uskoro sam saznao da je psihologinja u jednoj srednjoj školi, ima sina od 15 godina i sretno je udana.  Molim vas objavite ovo anonimno. Podrška svim žrtvama nasilja,” stoji u drugoj objavi, prenosi Net.hr.

Na adresu Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu pristigle su pet prijava na ukupno četiri profesora i tri umirovljena profesora, dok je jedna od prijavljenih i žena. Dekanica Akademije u Zagrebu Franka Perković Gamulin za Jutarnji list kazala je da su angažirali i odvjetnicu te će imati sastanak u ponedjeljak kada će donijeti odluke o modusima sankcioniranja prijava: “Da, dio ih je još uvijek na radnim mjestima, sve dok ne dobijemo sve temelje za pokretanje zakonskih procedura. Pretpostavljam da ćemo ih imati najkasnije za desert do četrnaest dana.“

Komentari