Morska hobotnica na kopnu – moderno tematsko dječje igralište na Krku

69
Hobotnica na kopnu_tematsko dječje igralište_kamp Glavotok_proizvođač Redox

Na Krku, u eko kampu Glavotok osvanula je morska hobotnica na kopnu koja će oduševiti najmlađe posjetitelje jer na maštovit i siguran način inspirira na istraživanje o podvodnim ljepotama.

Hobotnica je ključni element ovog arhitektonski atraktivnog tematskog dječjeg igrališta, koja mami male istraživače da istraže njezine razigrane krakove. Djeca se mogu uspinjati do njezine glave ili se skrivati u tubularnom inox toboganu, što im pruža osjećaj avanture i otkrića.

“Ovim modernim i atraktivnim tematskim dječjim igralištem ciljano smo nastojali stvoriti ozračje u kojem će naši najmlađi posjetitelji, zajedno s djecom otoka Krka, stvarati nova prijateljstva kroz igru i zajedništvo. Time će posjetitelji dobiti autentičnija i bogatija iskustva, a lokalna zajednica prostor koji mogu kvalitetno koristiti. Naši najmlađi imat će priliku kroz igru razvijati svoje vještine i istraživati svijet podmorja na zanimljiv način,” poručio je Damir Balenović, direktor eko kampa Glavotok. Dodaje kako ovim vrijednostima žele podržati upravljanje destinacijom na dugoročno održiv način.

Novo tematsko dječje igralište idejno je osmislio kreativni tim Redoxa na čelu s Tomislavom Lovrićem, direktorom razvoja i Ivanom Dajkom, krajobraznim arhitektom. Tematsko dječje igralište izvrsna je platforma za branding i pozicioniranje kampa te predstavlja jedinstvenu brand razglednicu za privlačenje obitelji s djecom te savršenu vizuru za još jednu seriju obiteljskih fotografija s godišnjeg odmora iz Hrvatske.

S lijeva na desno Tomislav Lovrić_Damir Balenović

„Nastojali smo u idejnoj fazi zadovoljiti potrebe kampa Glavotoka, pri čemu je naglasak bio na kvalitetnoj integraciji sadržaja u okružje eko kampa. Cilj nam je bio potaknuti djecu na što veći angažman u prostoru, a ujedno osigurati prepoznatljivost na turističkom tržištu.” naglašava Lovrić.

Arhitektonsko rješenje igrališta “Hobotnica na kopnu”: savršena harmonija moderne estetike, funkcionalnosti i okoliša

Tematsko dječje igralište “Hobotnica na kopnu” nije samo zabavna oaza za djecu, već i primjer vrhunske arhitektonske ideje koja se besprijekorno uklapa u prirodno okruženje. Njegova moderna estetika, inspirirana morskim svijetom i oblicima hobotnice, privlači pažnju i budi maštu malim istraživačima. Proizvodnja ovog morskog giganta, promjera čak 8 metara i visine 4 metra, trajala je puna 4 mjeseca. Svaki element prve hrvatske hobotnice na kopnu posebno je obrađivan kako bi se osigurao prostor koji će poticati dječju razigranost i socijalizaciju na siguran način.

Funkcionalnost igrališta je na zavidnoj razini, s raznolikim elementima poput penjalica, tobogana, i ‘morske trave’ za balansiranje, što potiče djecu na aktivnu igru i razvoj različitih vještina. Vizualna atraktivnost igrališta je nesporna. Primarna crvena boja, zaobljeni oblici i dinamična struktura hobotnice čine ga prepoznatljivim elementom kampa i privlače pažnju obitelji.

Hobotnica na kopnu_tematsko dječje igralište_kamp Glavotok_proizvođač Redox-6

“Cilj nam je bio da mališanima uz uživanje u igri osiguramo moderan i kvalitetan outdoor sadržaj koji će im pomoći u njihovom razvoju. Dok mališani prelaze s razine na razinu, penjući se kroz hobotničine krakove ili balansirajući na “morskoj travi”, razvijaju koordinaciju, kognitivne vještine i surađuju s drugima u igri.”, ističe Lovrić. Dodaje, kako penjanje, provlačenje i istraživanje pomažu im da se osjećaju samopouzdano dok grade vlastite podvodne avanture.

Ovo arhitektonsko rješenje je savršen primjer kako moderna estetika i funkcionalnost mogu postati jedno, harmonizirajući se s prirodnim okruženjem i stvarajući jedinstvenu i nezaboravnu destinaciju za djecu. Sve komponente igrališta izrađene su od prirodnih materijala, poput drva bagrema, što osigurava trajnost, sigurnost i ekološku prihvatljivost. Korištenje prirodnih materijala poput drveta bagrema ne samo da doprinosi održivosti konstrukcije, već se i savršeno uklapa u mediteranski ambijent kampa.

Balenović je spomenuo kako će nastaviti s ulaganjima u razvoj turističke ponude eko kampa i za sljedeću sezonu, a investicija će iznositi oko 2 milijuna eura. Ove su godine uložili oko 600 tisuća eura što je, između ostaloga, uključivalo i proširenje nove zone za kampere.

Komentari