Mladić na Zametu napao 92-godišnjaka, k tome mu i prijetio, ukrao mu torbicu i ozlijedio ga

92
policija

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Riječ je o osobi koji je jučer oko 13.45 sati na području Zameta u Rijeci počinio kazneno djelo razbojništva nad 92-godišnjim hrvatskim državljaninom prijeteći mu oštrim predmetom  te mu tako strgao torbicu s ramena u kojoj je bio novčanik s novcima i osobnim dokumentima, mobitel i drugi predmeti. Pri tome je 92-godišnjak pao na tlo i zadobio lakše ozljede. Materijalno je oštećen za najmanje 200 eura.

Policija je počinitelja pronašla u roku dva sata i privela ga na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je i prethodnog dana, 1. lipnja u Istarskoj ulici na drzak način iz ruke 63-godišnjakinje otuđio torbu s novcima, mobitelom i bankovnim karticama te je oštetio za 300 eura.

Također je otkriveno kako je ​u protekla dva mjeseca počinio još šest kaznenih djela razbojništva u trgovinama i u kioscima na području Rijeke.

Uz navedeno se sumnjiči i za počinjenje krađe krajem travnja u trgovini na Zametu kada je iskoristio nepažnju djelatnika te iz blagajne otuđio oko 800 eura.

Sveukupna materijalna šteta u ovim kaznenim djelima iznosi oko 4000 eura.

Tijekom istraživanja otuđeni predmeti 92-godišnjaka su svi pronađeni, a dio ostalih otuđenih predmeta, te će biti vraćeni vlasnicima.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela,  24-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za počinjenje sedam razbojništva, jedne teške krađe na drzak način i jedne krađe te je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari