Ministar gospodarstva Horvat održao sastanak u 3. maju, slijedi analiza nove inačice programa restrukturiranja

35

Ministar gospodarstva Darko Horvat sastao se danas u 3. maju s upravom riječkog brodogradilišta, upravom Uljanika, sindikatima te članovima Kriznog stožera čiji su članovi i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Prije sastanka Komadina je istaknuo kako od ministra Horvata očekuje pozitivne vijesti jer je zadnji čas za djelovanje te dodao da treba osigurati nastavak proizvodnje u 3. maju, kao i izlazak iz Uljanik grupe. Naglasio je kako interesi ulagača postoje, prije svega se radi o talijanskom brodaru Fincantieriju.

Ministar Darko Horvat nakon sastanka je rezimirao trenutnu situaciju te istaknuo da je nova inačica programa restrukturiranja usklađena sa svim upitima i nesuglasicama koji su do sada postojali na relaciji izrađivač – Bruxelles. Nakon što im sutra nova inačica programa restrukturiranja stigne na Ministarstvo gospodarstva, zajedno s kolegama iz Ministarstva financija napravit će kratku analizu te usuglasiti eventualne nedostatke koji će se pojaviti.

Kada donesemo odluku da je program usklađen sa svim upitima koje je slala Europska komisija, odaslat ćemo ga u Bruxelles,“ dodao je ministar Horvat koji je kazao da od prvog dana pokušava u razgovorima s upravama u Rijeci i Puli doći do situacije da sami budu uvjereni u održivost programa restrukturiranja, jer ne bude li za Vladu ta održivost jasna, programu restrukturiranja neće dati zeleno svjetlo.

Komadina drži da dokle  god postoji šansa za brodogradnju, prvenstveno za 3.maj, nitko nema pravo odustati od iznalaženja rješenja.
Koliko sam danas čuo ministar i Vlada aktivno rade na konačnom usklađivanju programa restrukturiranja, koji je već odavno trebao biti u Bruxellesu. Nama je najvažniji uvjet da u tom programu bude i riječko brodogradilište kako bi ga se ozdravljenog moglo ponuditi nekom ozbiljnom strateškom partneru“, rekao je Komadina.

Komentari