Ministar Butković: “Novom cestom i marinom Rijeka će se vratiti moru! To će potpuno promijeniti filozofiju življenja u Rijeci”

43
Izvor: HRT

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i gradonačelnikom Bakra Tomislavom Klarićem obišao je radove na rekonstrukciji državne ceste 501 od čvora Oštrovica do Meje, koja je glavna prometnica za turiste koji dolaze na kvarnerske otoke i crikveničko-vinodolsku rivijeru, prenosi Radio Rijeka. Radovi na dionici državne ceste 501 započeli su u listopadu, a ukupna vrijednost bez PDV-a iznosi 37, 8 milijuna kuna. Riječ je o jednoj od najopasnijih dionica na području Primorsko-goranske županije, a rekonstrukcija će dionicu učiniti sigurnijom. Dionica je ujedno i najkraći pravac koji iz unutrašnjosti vodi prema Crikvenici i Krku, kojim dnevno prođe 3000 vozila, dok ljeti ta brojka iznosi 7000 vozila.

Butković je komentirao i gradnju ceste D 403 prema novom kontejnerskom terminalu na Zagrebačkoj obali istaknuvši da su krenuli radovi na toj velikoj investiciji u prometnu infrastrukturu u Hrvatskoj. „ Cesta je uvjet da Zagrebačka obala profunkcionira jer je to jedini pristup s kontejnerskog terminala riječkoj zaobilaznici, odnosno autocesti. Europska unija je iz fondova osigurala 85 posto bespovratnih sredstava, a hrvatska država preostalih 15 posto od 80 milijuna eura vrijednosti projekta. Završetak izuzetno složene izgradnje 3,5 kilometara ceste s mnoštvom tunela i vijadukata, koja dobrim dijelom prolazi ispod grada, očekuje krajem 2022. godine.“, rekao je Butković za Radio Rijeku.

U Rijeci je i trenutno najveća investicija u nautički turizam – izgradnja marine Porto Baroš s pet stotina vezova, za što će Ministarstvo mora, prometa i veza sljedećega tjedna raspisati natječaj, kaže ministar. “To će potpuno promijeniti filozofiju življenja u Rijeci, grad se vraća moru”, poručuje Oleg Butković za Radio Rijeku.

Komentari