Ministar Beroš u dvorani Zamet cijepio Riječane

33

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas Sportsku dvoranu Zamet gdje se u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i županijskog Doma zdravlja provodi masovno cijepljenje građana.

Prosječno se na tom mjestu dnevno cijepi oko 2000 ljudi, a ministar se osobno uvjerio u dobru organizaciju i brzu protočnost ljudi. O detaljima organizacije cijepljenja u našoj Županiji upoznao ga je ravnatelj Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

Ministar Beroš, priključio se liječničkim timovima i osobno se uključio u cijepljenje građana koji su danas imali dogovoren termin.

„Zahvalio bih na ovakvoj organizaciji cijepljenja svima koji su uključeni. Vidimo da gužve nema i da je organizacija odlična. Ponosan sam kao ministar zdravstva na ovakvu organizaciju. Cijepljenje je najvažniji zdravstveni zadatak u ovom trenutku. Jučer smo prešli milijun i 500 tisuća utrošenih doza, a ta milijun i 500 tisućita doza utrošena je upravo ovdje u Primorsko-goranskoj županiji. Cjepiva ima, a hrvatski građani prepoznaju potrebu cijepljenja. Kao ministra me izrazito veseli kad dođem negdje gdje postoji ovakav interes za cijepljenje jer to doista spašava živote. Zato i jesam tu da promoviram cijepljenje kao znanstveno dostignuće i samo svi zajedno možemo pobijediti ovaj virus“, istaknuo je Beroš.

Ministar Vili Beroš sutra će u jutarnjim satima u Dvorani Marino Cvetković u Opatiji također cijepiti građane.

Komentari