Milanović “džentlmenski” ostavio finsku premijerku da ga čeka. Pogledajte njenu reakciju

71

Finska premijerka Sanna Marin danas se nalazila u službenom posjetu u Hrvatskoj, gdje se sastala s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Pravi džentlmen

Međutim, ono što je privuklo pažnju javnosti bilo je iščekivanje predsjednika Milanovića koji je finsku premijerku “džentlmenski” ostavio da ga čeka oko dvije minute prije nego što se pojavio. Za to vrijeme, finska premijerka šetala je i razgledavala umjetnine u dvorani na Pantovčaku.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović finskoj premijerki Sanni Marin kazao je kako se ne protivi načelno prijemu Finske u NATO, ali joj je istodobno ukazao na težak položaj Hrvata u BiH te na sigurnosne probleme s kojima je suočena Hrvatska zbog nestabilne situacije u toj zemlji, javlja N1.

“Budući da je Finska podnijela zahtjev za članstvo u NATO-u, predsjednik Milanović upoznao je premijerku Marin sa svojim stavovima vezanim uz širenje NATO-a. Pri tome je pojasnio kako se načelno ne protivi ulasku Finske u NATO i da razumije sigurnosne razloge zbog kojih je Finska aplicirala za članstvo, ali je finskoj premijerki istodobno ukazao na sigurnosne probleme s kojima je suočena Hrvatska zbog nestabilne političke situacije u Bosni i Hercegovini”, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Također, osvrnuli su se i na kašnjenje: “Jedina odstupanja od protokola danas bila su: prvo, kašnjenje predsjednice finske Vlade koja je u Ured predsjednika Republike stigla gotovo pola sata kasnije nego što je bilo dogovoreno (a što je doista rijedak slučaj, ali se događa); i drugo, jedini put do sada dogodilo se da gost (finska premijerka danas) Predsjednika Republike nije pričekao na za to predviđenoj poziciji, ispred zastava, kao što su to učinili baš svi dosadašnji gosti u Uredu predsjednika Republike”, pojasnili su.

L.B.

Komentari