Matea Jelić osvojila olimpijsko zlato u taekwondou!

64

Taekwondašica Matea Jelić iz Knina jučer je osvojila prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju te se tako plasirala u finale. 23-godišnja Matea Jelić članica je splitskog TK Marjana te aktualna europska prvakinja iz Sofije. Prva je na rang ljestvici u svojoj kategoriji do 67 kilograma.

Jučerašnji dan započela je pobjedom u osmini finala protiv Lauren Lee s Haitija, a onda je svladala Brazilku Milene Titonelli u četvrtfinalu s čak 30:9, dok je u polufinalu bila bolja od Amerikanke Paige McPherson s rezultatom 15:4, prenosi Gol.

Ujedno, ima i sigurnu srebrnu medalju, a ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u povijesti Olimpijskih igara u ovoj disciplini. Danas u 14:30 Matea Jelić započela je borba za zlato na Olimpijskim igrama, a ova borba uspješno je i dobivena! Matea Jelić osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u finalu je uspješnija bila od Britanka Lauren Williams sa 25-21, javlja N1.

25-godišnji Toni Kanaet, hrvatski taekwondoist u kategoriji do 80 kg, osvojio je broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju svladavši Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča 24-18.

Komentari