Marko Pjaca: Čast je ponovo biti dio reprezentacije

98
marko pjaca

Marko Pjaca ponovo je u reprezentaciji Hrvatske. Nogometaš Rijeke, uz suigrača Nediljka Labrovića, našao se na popisu za nadolazeće utakmice protiv Latvije u Rigi (18. studenoga) i Armenije u Zagrebu (21. studenoga).

– Čast je i naravno da sam presretan što sam se nakon pet godina vratio u reprezentaciju. Kada sam se vraćao u HNL to je bio jedan od ciljeva, iako se vjerojatno nitko nije nadao će se sve ovako brzo dogoditi. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama u Rijeci, ovo je svojevrsno priznanje meni, ali i cijelom klubu i momčadi na dosadašnjim rezultatima, rekao je Marko Pjaca.

Pjaca je zadnji put nastupio za Hrvatsku 15. studenog 2018. godine kada je upisao jednu minutu u pobjedi protiv Španjolske 3:2 na Maksimiru u sklopu Lige nacija. I tri dana kasnije bio je dio reprezentacije na gostovanju kod Engleske, ali nije ulazio u igru. Mjeseca dana ranije upisao je 90 minuta u pripremnoj utakmici protiv Jordana (15. listopada) na Rujevici.

– Radio sam naporno proteklih godina, nadao se da ću dobiti priliku ponovo za igrati za reprezentaciju. I dolazak u Rijeku išao je u tom smjeru, u konačnici sve što se dogodilo pokazalo se kao pun pogodak. Dobro igramo, prvi smo na ljestvici, odlična je atmosfera u klubu i svlačionici i sad je stigao i poziv. Na meni je da pomognem reprezentaciji na bilo koji način mogu i vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate, rekao je Marko Pjaca koji će tako s kolegom Labrovićem zajedno u reprezentaciju, možda i u cimerskoj ulozi.

– Ne znam kako se radi raspored i kako to sad ide u reprezentaciji, ali ako je to slučaj neću se žaliti, rekao je kroz smijeh Pjaca koji je u Rijeku stigao početkom rujna.

Nakon svega Marko uživa u nogometu, a Rijeka je trenutno vodeća momčad HNL-a.

– Protiv Gorice smo odigrali i najbolju utakmicu otkad sam u Rijeci. Stvorili smo puno prilika, dobro smo se osjećali na travnjaku, ali nismo uspjeli ranije riješiti utakmicu. Vjerujem da će sve to s vremenom doći na svoje, radimo dobro, idemo iz kola u koliko bez euforije jer jedino tako možemo napredovati, zaključio je Marko Pjaca.

Komentari