Marko Boras Mandić o puštanju napadača iz pritvora: “Na ovaj način gradimo društvo nasilja, društvo iskrivljenih vrijednosti, društvo opasnih namjera”

133
zatvor

Reakcije na napadače na Platku se nastavljaju. Podsjetimo, MMA borci proteklog su vikenda napali HGSS-ovce i djevojku, koji su završili s teškim ozljedama u bolnici. Nakon ovog događaja pušteni su iz pritvora nakon samo 24 sata i dobili tek prekršajnu prijavu. O tom pitanju na društvenim se mrežama osvrnuo predsjednik skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić.

“Kad je jedan HGSSovac, ne tako davno, bio optužen za verbalni delikt strpali su ga u Via Romu na 30 dana i dobio je naslovnicu NL s lisicama i kapuljačom na glavi.

Danas imamo pretučene HGSS-ovce, mladiće i cure koji za nula kuna spašavaju naše živote, a napadači su pušteni iz pritvora u roku 24 sata. Nema naslovnica, nema lisica, nema pritvora.
Ovo su strašne stvari, na ovaj način gradimo društvo nasilja, društvo iskrivljenih vrijednosti, društvo opasnih namjera. Mladići i cure iz HGSS to nikako ne zaslužuju, to su one osobe koje godišnje spase na stotine života, riskirajući svoje vlastite. Ovo na Platku je bilo i gaženje tih plemenitih vrijednosti koje ti momci i djevojke ugrađuju u društvo. Isto tako, pripadnici HGSS trebaju dobiti status – službene osobe. Jer napad na njih je i napad na vrijednosti društva.
Kao predsjednik Županijske skupštine, i osobno, izražavam veliko žaljenje zbog tog ružnog događaja na Platku, izražavam punu podršku HGSS-u i svim pripadnicima, u vjeri da se ovako nešto neće nikad ponoviti”, poručio je Marko Boras Mandić na društvenim mrežama.
Snimka zaslona 2023-02-02 093603
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari