Marko Boras Mandić: “Najava otvaranja granica prema onim državama koje su na “crvenoj listi” EU Covid-19 , nije nimalo mudra”

41

Nakon što je ministar Božinović najavio otvaranje granica prema državama kao što je Bosna i Hercegovina, kod kojih se i dalje bilježi velik broj novih slučajeva zaraze, oglasio se dožupan i načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Marko Boras Mandić:

Najava otvaranja granica prema onim državama koje su na “crvenoj listi” EU Covid-19 , nije nimalo mudra. Takve odluke mogu biti izrazito opasne i mogu ozbiljno ugroziti sve gospodarske napore na tisuće i tisuće malih obrtnika i poduzetnika koji nastoje “ubrat” od turističke sezone što se ubrati može. Takve odluke nimalo ne štite hrvatske građane, hrvatsko gospodarstvo i hrvatske nacionalne interese . Zato nemojmo se čuditi ako neke zapadne države odluče zaštititi svoje građane i zatvore svoje granice prema Hrvatska. A onda smo, oprostite na izrazu, naj*******bali malo žešće. Slično je i s najavom otvaranja mnogih klubova diljem hrvatske obale gdje se planiraju priredbe za tisuće posjetitelja. Nemojmo to raditi! Ako su Nijemci otkazali Oktoberfest koji se održava na jesen, onda bi i mi trebali turistima slati poruke da smo odgovorni i da nam je sigurnost i zdravlje građana i turista na prvom mjestu.”

Komentari