Marinko Koljanin kreće u utrku za župana PGŽ!

13

Nezavisni vijećnik u riječkom Gradskom vijeću Marinko Koljanin najavio je kako kreće u izbornu utrku za župana Primorsko-goranske županije uz podršku Liste za Rijeku, Kvarnerske inicijative i nezavisnih lista.

Vodio sam više razgovora u vezi s angažmanom na lokalnim i regionalnim izborima i to mi je kompliment i dokaz da sam izabrao ispravan politički put, neopterećen lijevim i desnim, već građanski orijentiran. U četiri godine u Gradskom vijeću tako sam funkcionirao, mislim da sam napravio dosta, otvorio sam brojna pitanja kao što su status Teatra Fenice, odnos prema sportu, a prošao je i moj amandman o dva milijuna pomoći riječkom KBC-u. Zastupao sam stav da javni novac nema što raditi u profesionalnom sportu, već se tim novcem moraju osigurati uvjeti za bavljenje sportom djeci i rekreativcima.

Grad Rijeka je uložio gotovo 700 milijuna kuna u sportsku infrastrukturu, a Primorsko-goranska županija nije participirala ni s jednom kunom. Župan Zlatko Komadina sada potpisuje pisma namjere o ulaganju milijun kuna u sanaciju igrališta na Podmurvicama. Dakle, ne sporazuma, već pisma namjere, što je tragično. To igralište koristi oko 3.000 djece i njihovo je zdravlje ugroženo s obzirom na stanje u kojemu je igralište. Županija ne iskoristi 30-ak milijuna kuna u proračunu godišnje, što je dokaz da prostora za iskorake ima. Znam da mi neće biti lako kao nezavisnom kandidatu, budući da se kampanja odvija u neregularnim uvjetima zbog epidemioloških mjera, ali uvjeren sam da će birači prepoznati moju nezavisnu poziciju“, kazao je Koljanin za Novi list.

Komentari