Manijak djevojci slao prijeteće poruke pa joj je zabio nož u oko

31

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1987.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 1. u svezi stavka 3. istoga članka Kaznenog zakona i kaznenog djela tjelesne ozljede iz odredbe članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika, piše DORH.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 14. travnja 2020. oko 03,00 sata, u jednom gradu na području Primorsko-goranske županije, u nakani da kod njegove djevojke izazove osjećaj uznemirenosti, poslao joj na njezin mobitel više poruka prijetećeg sadržaja koje su kod nje izazvale osjećaja straha i nesigurnosti. Odmah potom, u cilju da je zastraši i odvrati od prijave nadležnim tijelima, osnovano se sumnja da ju je zatražio brisanje svih poruka prijetećeg sadržaja te joj nožem zadao ubod u području kapka desnog oka odnosno nanio joj tjelesnu ozljedu (površinska ozljeda rožnice oka).

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentari