Malena kornjača spašena kod Lošinja, udario ju je brodski propeler. Spasitelji poručuju: “Usporite i zaštitite ih”

75
Izvor: Blue World Institute FB

Iz lošinjskog Instituta Plavi svijet izvijestili su kako je zbog čovjekove nepažnje, stradala još jedna kornjača. Riječ je o mladoj glavatoj želvi koja je uslijed udarca brodskog propelera zadobila frakturu oklopa i lubanje.

“Početkom prošlog tjedna zaprimili smo morsku kornjaču koja je, nažalost, stradala udarcem brodskog propelera na području otoka Lošinja. Radi se o mladoj glavatoj želvi s frakturama oklopa i frakturom lubanje koja obuhvaća najosjetljivija područja. Trenutno u Oporavilištu za morske kornjače na Lošinju prima sistemsku terapiju, a ozljede se obrađuju na način da se potakne zacjeljivanje.

Usporite i zaštitite morske kornjače u Jadranu!

Brodovi koji se kreću velikim brzinama udarcem pri sudaru ili brodskim propelerom mogu životinji nanijeti teške i ozbiljne ozljede te uzrokovati smrt. Stoga, usporite i na taj način zaštitite morske kornjače u Jadranu!
Institut Plavi svijet nastavlja raditi na unapređenju i povećanju kapaciteta Oporavilišta za morske kornjače na Lošinju zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU iz Kohezijskog fonda europskih strukturnih i investicijskih fondova”, poručili su iz Instituta Plavi svijet.
L.B.

Komentari