Legendarnog Profesora Baltazara od sada možete gledati na YouTubeu

20

“Profesor Baltazar” hrvatska je animirana serija snimana od 1967. do 1978. godine u Zagreb filmu. Ujedno, to je jedan od najuspješnijih projekata Zagrebačke škole crtanog filma. Baltazar je svojevremeno postao vrlo popularan kako u našim krajevima, tako i u inozemstvu.

U svrhu očuvanja kulture znanstvenika i inovatora, profesora Baltazara kao društveno odgovornog branda te promidžbe vrijednosti znanja, kreativnosti i poštenja koje on simbolizira, u Zagrebu je 2010. godine osnovana udruga Profesor Baltazar. Sada, zahvaljujući ovoj udruzi svi ljubitelji kultne animirane serije mogu je pogledati, sasvim legalno i u najvišoj dostupnoj rezoluciji, na YouTubeu i to na engleskom i hrvatskom jeziku. Sve epizode možete pogledati na ovoj poveznici.

Podsjetimo, otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić. Urbani izgled Rijeke bio je inspiracija scenografu Zlatku  Boureku pri stvaranju Baltazar Grada. Na projektu je sudjelovala ekipa od dvadeset ljudi među kojima su se, uz spomenute, isticali Ante ZaninovićBoris KolarMilan Blažeković i autor glazbe Tomica Simović.

Komentari