Lana Golubović nova je dječja gradonačelnica Opatije

101
Lana Golubović

Lana Golubović nova je dječja gradonačelnica Grada Opatije, odlučili su većinom glasova vijećnici 14. saziva Dječjeg gradskog vijeća na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj danas u Gradskoj vijećnici.

Lana je učenica 5.a razreda Osnovne škole „R. K. Jeretov”, a u kandidaturi za dječju gradonačelnicu izabrana je između devet prijavljenih kandidata – uz nju još su se kandidirali Adrian Alempijević, Ante Fantov, Marija Josipović, Zita Kunić, Paola Petrović, Erik Bašan, Damian Kolega i Ema Stilin.

Ponosna sam što sam izabrana za dječju gradonačelnicu i trudit ću se što bolje mogu obavljati ovu funkciju. Hvala svim mojim prijateljima i kolegama iz razreda koji su glasali za mene. Bit ću vaša gradonačelnica sa srcem i osmijehom. Moji su ciljevi ponosno predstavljati Opatiju – najljepši dječji grad, zalagati se za izgradnju bazena i obnovu nogometnog igrališta, kao i za više zelenih površina. Želja mi je da dobijemo dječji gradski vrt gdje bi djeca mogla saditi bilje i drveće u suradnji s Parkovima. Promicat ću humanitarne aktivnosti u kojima djeca pomažu drugima. Također ću pokušati organizirati dječje vikende na Slatini uz igru i zabavu, kao i potaknuti suradnju s djecom iz drugih gradova i općina, istaknula je Lana koja je u sklopu svog predstavljanja podijelila kolegicama i kolegama raznobojna srca s porukama, kao simbole ljubavi te poštivanja različitosti kod djece.

Na izborima za Dječje gradsko vijeće izabrano je 17 novih vijećnika koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji: Mihael Šorić, Zita Kunić, Erik Golubović, Marija Josipović, Veronika Vujičić, Lana Golubović, Paola Petrović, Adrian Alempijević, Ante Fantov, Leon Malič, David Šobot, Zvane Turina, Neva Kulišić, Ema Stilin i Lucija Čerina iz opatijske osnovne škole te Damian Kolega i Erik Bašan iz OŠ Viktora Cara Emina Lovran. Oni su položili svečanu prisegu te su na poklon dobili Kovčežić dječjih prava.

Novoj dječjoj gradonačelnici i malim vijećnicima na izboru su čestitali gradonačelnik Fernando Kirigin i njegova zamjenica Kristina Đukić te im zaželjeli puno uspjeha u predstojećem mandatu.

– Čestitam vam što ste postali mali gradski vijećnici. Vi sada predstavljate svoje prijatelje, svoje kolege iz razreda te ćete u Dječjem gradskom vijeću iznositi njihova mišljenja i želje. Mnogo ćete naučiti, prije svega kako voljeti svoj grad i biti aktivan u zajednici. Moja zamjenica i ja spremni smo vas čuti i saslušati te uvažiti dječji glas i mišljenje i slobodno nas možete pitati sve što vas zanima, kazao je gradonačelnik Kirigin malim vijećnicima.

Na sjednici su vijećnici DGV-a glasali za projekt koji će provoditi za vrijeme trajanja svog mandata i većinom glasova izabrali temu „Pružam ti ruku – zajedničke aktivnosti s djecom s teškoćama u razvoju“.

Komentari