Lagano i ljetno: Ketchup salata savršenog okusa

24

Sastojci

  •  pola pilećih prsa, oko 200-300g je sasvim dovoljno
  •  sol, papar
  •  500g kupusa
  •  mrkva srednje veličine
  •  dresing / preljev:
  •  150g kiselog vrhnja
  •  50g ketchupa
  •  30g majoneze
  •  češanj češnjaka
  •  papar (opcija i količina po želji)
  •  dodatno: prepečeni tost kao opcija
  1. Pileća prsa začiniti sa soli i paprom pa ispeći na roštilj tavi, kratko na jakoj vatri. Minutu sa jedne i druge strane kako bi se piletina ispekla, pore zatvorile, a sokovi mesa ostali unutra. Na taj način pileća prsa nećete presušiti
  2. Izvaditi meso sa roštilj tave i narezati na trakice ili manje komadiće kako je prikazano u video receptu. Ostaviti da se hladi do upotrebe
  3. Za dresing ili preljev za ovu salatu pomiješati kiselo vrhnje, kečap, majonezu i češanj češnjaka te po želji dodati papar. Dobro promiješati pa spremiti u hladnjak do upotrebe
  4. Kupus (može crveni, zeleni ili kombinacija oboje) naribati ili tanko narezati, oprati u hladnoj vodi i dobro ocijediti pa dodati ribanu mrkvu i ohlađenu piletinu te prethodno pripremljen dressing za ovu salatu
  5. Sve dobro promiješati i kečap salata ili ketchup salata je gotova i spremna za posluživanje. Po želji možete dodati preko salata kubete ili prepečeni tost

Komentari