Kvartovski dućan u kojem poslovica “ne stavljaj jaja u jednu Košaru” jednostavno ne vrijedi!

494

Sve je jako, jako fino, ne znam jesmo li više oduševljeni prirodnim sokovima, mlijekom ili salamama…dođite, ima predobrih stvari za svakoga, napokon pravi domaći dućan, nešto vau…sve što sam kupila bilo je više nego izvrsno, toplo preporučam. Moje su povjerenje potpuno opravdali…“, komentari su zadovoljnih kupaca i najbolja preporuka za “Košaru”, mali kvartovski dućan u Supilovoj ulici u srcu Rijeke.

košara8

Neumorna vlasnica Katica Gros uspjela je u malome, ljupkom prostoru smjestiti proizvode iz čitave Hrvatske, domaće proizvode sa čak osamdesetak OPG-ova.

Katica osluškuje želje kupaca i nastavlja širiti ponudu. Upravo su u Košaru stigli kozji proizvodi s Paga, mladi kozji sir, skuta, kozji jogurt i kefir, kozje mlijeko za koje u trgovini primaju predbilježbe. U ponudi su i divne marelice, a domaće jagode i trešnje u Katičinoj “Košari” već su dulje vrijeme osobito tražene.

Ajme, ne mogu odoljeti jagodama, kada ulazim u “Košaru” moram gledati u strop, ovdje me baš sve mami na kupovinu“, čujemo komentar jedne od stalnih Katičinih mušterija. “Morate malo provjetriti kune“, duhovito joj uzvraća Katica, iskusna trgovkinja koja itekako zna kako udovoljiti i onima najzahtjevnijima.

Predanost kojom slaže svoju ponudu i bira najbolje od domaćih proizvoda jedino je jamstvo za stjecanje povjerenja kupaca. I zaista, potvrđuje staru poslovicu “dobar glas daleko se čuje”. U “Košaru” više ne navraćaju samo kvartovski kupci, dolaze kod Katice i oni kojima baš i nije usput. Ondje je u svako doba dana živo, stiže nova roba, znatiželjni kupci navraćaju vidjeti što je u “Košari” novoga.
U ovoj mini kvartovskoj trgovini osjećaju se dobre vibracije, privukle su i umirovljenicu Anku. Prihvatila je Katičin poziv da četiri sata dnevno radi u “Košari”. Kao umirovljena trgovkinja nije se dugo premišljala.

košara4

Godi mi rad, volim taj posao, odličan je za održavanje mozga. Već sam sedam godina u mirovini, tako da mi je Katičina ponuda došla kao pravo osvježenje. Uspjela me nagovoriti. Ona voli taj posao, ljudi su odlični, kvart je ok, dok god budem mogla raditi, Katica može računati na mene. Bitno je da smo se našle, obje smo trgovkinje, a dodatna je pogodnost što blizu stanujem, tako da nikada ne kasnim“, našalila se Anka.

Osjeća se u “Košari” sezonska mijena, u ponudi su salatni krastavci sorte kornišon egzotičnog izgleda, mirisne dunje iz Metkovića i mnoge druge divote. S dolaskom pravoga ljeta Katica već planira u ponudu ubaciti osvježavajuhrvaće prirodne napitke, domaće sirupe. Sada ih je na policama “Košare” sedam vrsta, no Katica Gros, vjerujte, ne miruje. Jedva čekamo vidjeti što sprema. U “Košaru” s ljetnim danima stiže domaća mahuna, mladi grah, ljetne kruške, jabuke, sočne lubenice. Iz Slavonije u “Košaru” redovito dolaze i vrhunski proizvodi crne slavonske svinje iz Otoka. Na gospodarstvu Ferbežar već se dugi niz godina proizvode na tradicionalan slavonski način.

Katica Gros u “Košari” zastupa sve hrvatske županije. Dovoljno je zakoračiti u njezin šarmantni dućan, okusima i mirisima proputovat ćete cijelom Lijepom našom.

Komentari