Kukuljanovo i Čavle: U nekoliko sati nadzora u prometu evidentirano čak 83 prekršaja!

40

Policijski službenici prometne policije su u srijedu, 20. listopada, na području Kukuljanova i Čavli proveli pojačani nadzor vozača, putnika i vozila. Tako su tijekom šest sati akcije, od 9 do 15 sati, ukupno kontrolirali 178 vozila, od kojih je 131 osobno vozilo, 29 teretnih vozila, 14 motocikala i četiri mopeda,  te je pri tome utvrđeno sveukupno 83 prekršaja vozača.

Od navedenih prekršaja, najveći broj – 47 se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji gdje je sankcioniran 41 prekršaj vozača osobnog vozila i šest vozača teretnih vozila, a jedan je vozač sankcioniran i zbog nepravilnog smještaja djeteta u sigurnosnoj sjedalici.

Osam prekršaja vozača su evidentirani zbog nepropisnog korištenja mobitela, dok ih je sedam prekršajno kažnjeno jer su upravljali s neregistriranim vozilima i četvorica koji su upravljali vozilima s nevažećom prometnom dozvolom. Trojica vozača su pak zaustavljena u vožnji u vrijeme dok im je na snazi zabrana upravljanja vozilima, a dva prekršaja su evidentirana i zbog tehničke neispravnosti teretnih vozila.

Nadzorom su zabilježena i dva prekršaja vozača koji su zatečeni u vožnji prije stjecanja prava na upravljanje, kao i  prekršaj nepropisnog pretjecanja (preko obilježenog pješačkog prijelaza) te osam ostalih prekršaja. U šest sati nadzora iz prometa je isključeno pet vozača i devet vozila. Svi zatečeni prekršitelji su sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i sedam vozača u skladu sa Zakonom o obveznim osiguranjima u prometu.

S ciljem ostvarenja veće razine sigurnosti u prometu ovakve akcije u prometu nastavit će se i u sljedećim danima na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske.

L.B.

Komentari