Krk je ponovno najbolji mali grad za život u Hrvatskoj!

29

U četvrtom održanom izboru najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portal Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos 11 je gradova ponijelo titulu najboljeg grada u pet kategorija. U kategoriji kvalitete života Varaždin je trijumfirao u konkurenciji velikih gradova ispred Samobora, Velike Gorice, Čakovca I Zagreba koji su ušli u završnicu izbora.

Rovinju su u konkurenciji srednjih gradova u završnici izbora društvo pravili Labin, Poreč, Sveta Nedelja i Zaprešić, a Krk je trijumfirao ispred Novigrada, Malog Lošinja, Supetra i Raba.

Mali Lošinj prvi je put odnio naslov najboljega grada za gospodarstvo u konkurenciji gradića, a u završnici je pobijedio Hvar, Krk, Komižu i Varaždinske Toplice.

Labin je u društvu srednjih gradova u završnici nadmašio Poreč, Rovinj, Umag i Crikvenicu. Cres je treću godinu zaredom najbolji grad za obrazovanje, demografiju i mlade među našim gradićima, a ove godine trijumfirao je ispred Buja, Krka, Komiže i Novigrada. Najbolji gradovi za obrazovanje, demografiju i mlade su Velika Gorica, Labin i Cres. Križevci su prvi grad u Hrvatskoj koji je ponio naslov sredine koja je ostvarila najveći napredak u kvaliteti života, a ta je kategorija po prvi puta birana.

Najbolji grad u povlačenju novca iz fondova EU drugu godinu zaredom je Virovitica, koja je završnici nadmašila Beli Manastir, Petrinju, Rijeku i Zagreb, javlja Jutarnji list.

L.B.

Komentari