Kreću radovi na Krčkom mostu koji će potrajati 2 godine

43

U utorak, 15. rujna započeli su radovi na sanaciji kolničke ploče mosta Krk kao dijela državne ceste D102. Radovi će obuhvaćati i zamjenu asfaltnog zastora i hidroizolacije te dovršenje primarne sanacije i zaštite preostalih betonskih površina mosta od klorida iz mora.  Radovi su podijeljeni u 4 faze, a trajat će 2 godine s pauzama tijekom turističkih sezona.

“Riječ je o složenim radovima, nužnim kako bi most 40 godina od puštanja u promet i nadalje bio siguran za prometovanje, te kako bi se jedinstvena betonska konstrukcija, svojevremeno najvećeg mosta u svijetu s armiranobetonskim lukom, zaštitila od nepovoljnih atmosferskih utjecaja”, priopćili su iz HAC-a.

Radovi u svakoj fazi bit će fokusirani na polovici kolnika jednog luka. S današnjim danom započelo je postavljenje privremene zaštitne barijere i uspostava privremene regulacije prometa na način da će po jednoj prometnom traku odvijati se naizmjenični promet dvosmjerno. Svi vozači mole se za strpljivost i poštivanje prometne regulacije te održavanje sigurnosnog razmaka.

Informacije o privremenim regulacijama redovito će biti objavljivanje putem izvješća HAK-a i na internetskoj stranici Autoceste Rijeka – Zagreb d.d. te Hrvatskih autocesta, a informacije će biti dostupne i putem telefonskih brojeva 0800 0111 i 0800 0422.

Komentari