Koronavirus Rijeci 2020 uštedio milijun kuna za usluge kriznog komuniciranja

52

Natječaj za usluge savjetovanja i podrške u informiranju javnosti i upravljanju odnosima s javnosti za potrebe projekta Rijeka 2020 – EPK objavljen je 16. siječnja, a procijenjena vrijednost za osmeročlanog stručnog komunikacijskog tima tijekom 2020. godine je na 1, 4 milijuna kuna bez PDV-a. Natječaj je prvotno trebao biti zaključen 5. veljače, no rok je produžen i natječaj produžen do 11. veljače. Na natječaj su dokumentaciju dostavila 3 gospodarska subjekta, a naposljetku je odabrana jedina ponuda koju daju zajednički Madison Consulting i Media Val u iznosu od milijun i 20 tisuća kuna bez PDV-a. Ponudu su odabrali članovi stručnog povjerenstva Rijeka 2020 kojeg su činili Dražen Nikolić, Lea Stoiljković Medved, Branka Filipović, Barbara Grbčić Pejić i Ivan Mikuličić. Radilo se o 14 stručnjaka u području komunikacija s javnosti, a u natječaju se tražilo stručno iskustvo od 5 do 10 godina, projektni zadatak i troškovnik za 15 različitih usluga tijekom godine dana. Iz same natječajne dokumentacije vidljivo je da su predmet valorizacije bile stručne kvalifikacije i iskustva bile isključivo za osam članova tima, navode iz Novog lista.

Zbog koronavirusa i krize uzrokovane koronavirusom agencija Madison Consulting ostala je zbog posla 176 000 kuna bez PDV-a, a u partnerstvu s tvrtkom Media Val bili su odabrani za PR usluge za EPK. Posao je obuhvaćao izradu plana i procedura krizne komunikacije, a iz Rijeke 2020 naveli su kako je dokument trebao sadržavati sve odgovore i procjene na pitanja i rizike koji bi se mogli pojaviti tijekom trajanja EPK.

Ipak, agencija Madison Consulting koju se već godinama povezuje s riječkim SDP-om ostala je bez posla, a sadržajno i financijski zbog pojave koronavirusa i krize moralo se odustati od potpisivanja ugovora za PR usluge o čemu je, kako kažu, Rijeka 2020 obavijestila agenciju 22. travnja. Međutim u sustavu Elektroničkog oglasnika javne nabave 24. travnja zabilježena je obavijest o rezultatima postupka nabave i dodjele ugovora. Za Novi list direktorica Rijeke 2020 Emina Višnić komentirala je: „U Elektroničkom oglasniku javne nabave je, sukladno otvorenom postupku javne nabave, objavljena odluka o odabiru jer je postupak završen. No, upravo zbog COVID-19 krize, i već spomenutih posljedica krize ovaj ugovor nije potpisan, niti će biti potpisan, a time ni konzumiran. O tome smo obavijestili i odabranog ponuditelja.“

Izvor: Novi list

Komentari