Komičarka Marina Orsag objavila je kako se njezin Comedy Club privremeno zatvara. Evo i zašto…

11

Trenutna situacija dovela je do zatvaranja brojnih objekata pa je igrom okolnosti i Marina Orsag najavila zatvaranje Comedy Cluba. Napisala je i koji su je razlozi naveli na tu odluku, a pročitati ih možete u nastavku teksta…

Zbog svih krađa koje su nas zatekle tijekom godina stvaranja i rasta kluba, zbog korone i potresa sve je kulminiralo troškovima koje nismo u mogućnosti više podnositi sukladno činjenici da nas grad i država ne doživljavaju te nam ne omogućuju manje poreze na kulturna događanja niti nas doživljavaju kao dio kulture. Također, vlasnik prostora odlučio je prodati prostor te s promjenom vlasnika dolaze novi uvjeti, odnosno prenamjena prostora. Jedan je od dodatnih problema što nisu svi komičari koji su odrastali kod nas imali istu viziju o stvaranju scene, ulaganju u nju i stvaranju zajedništva”, istaknula je Marina te nastavila. 

Ovo nije kraj Studija Smijeha jer je Studio Smijeha, nevezano za prostor, najkvalitetniji i najpoznatiji brend stand-up komedije u Hrvatskoj te će vas i dalje nasmijavati po raznoraznim kulturnim i ugostiteljskim mjestima. Ovo nije ni kraj samog Comedy Cluba, već mala logistička pauza u kojoj ćemo pokušati dobiti gradski ili državni prostor ili barem bolje uvjete za stand-up comedy scenu kako bismo mogli vratiti dom stand-up komedije i mjesto iz kojeg svakodnevno odzvanja gromoglasan smijeh. Iako tužni zbog ove situacije, neizmjerno smo ponosni na sve što smo postigli u posljednjih devet godina rada kluba te petnaest godina stvaranja scene. ‘Odgojili’ smo, ‘odškolovali’ i bili odskočna daska za više od dvadeset profesionalnih stand-up komičara/komičarki, od kojih su neki pokrenuli i nove brendove u stand-up komediji. Organizirali smo u prosjeku više od petsto nastupa godišnje, od kojih i više od dvadeset festivala i velikih događanja. Osvojili smo razne nagrade, i to na svjetskoj razini, te ostavili velik utisak na svjetskoj sceni zbog načina rada, količine stvaranja novih tekstova i novih prilika i nastupa za nove komičare/komičarke.

“Zahvaljujemo vam što ste nas pratili sve ove godine i uz sve nedaće omogućili da ovaj klub živi godinama. Bez vas ne bi bilo ni nas. Hvala vam za svaki smijeh, svaki aplauz, svaku kupljenu kartu, svaki share, svaku pohvalu i svu podršku što ste nam davali godinama. Hvala vam od srca. Vidimo se vrlo brzo u Shock Show Industry (Katran) kao privremenom domu dok se situacija ne promijeni. Volimo vas sve i nadamo se da ćete nas i dalje pratiti i pomoći nam što prije ostvariti uvjete za novi dom”, poručila je domaća komičarka publici”, poručila je komičarka Marina Orsag.

 

Komentari