Kolinda Grabar-Kitarović volontira u Baniji: “Kolinda je bila samo maskirana volonterka koja se dobro zabundala zbog zime. Bila je poput svih nas”

53
Foto: Ana Rendić

Među volonterima u selu nadomak Petrinje nalazi se i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, piše Jutarnji list. Naime, Grabar-Kitarović došla je s ekipom stručnjaka kako bi uz financijsku pomoć sagradila novu betonsku katnicu obitelji Radošević u Novom Selištu. Kuća obitelji Radošević bila je u ratu zapaljena, a država ju je obnovila, no radovi nisu bili najbolje kvalitete.

36-godišnji Ivica Radošević za Jutarnji list kazao je: “Kad me nazvao poznanik i rekao: ‘Ivice, znaš kaj? Sutra ti stiže Kolinda’, mislio sam da me zeza. Nisam odmah vjerovao iako se od prvog trenutka, kao i mnogi, angažirao da mi pomogne. A kad sam ju ugledao u dvorištu, ozario sam se. Ne samo ja nego i cijela obitelj. Srce mi je lupalo sto na sat… Pokazala je da je jedna od nas i da je socijalno osjetljiva. Pridržavala se epidemioloških mjera, razgovarali smo ugodno, raspitivala se o potresu, o mojoj obitelji, o cijelom kraju, što nam još treba i obećala se vratiti za tjedan, dva jer je došla u društvu stručnjaka koji su izmjerili teren i napravili skice te će mi sagraditi novu kuću na mjestu gdje je bila stara.“

Ostali volonteri su očarani angažmanom Grabar-Kitarović  te su kazali kako je građane posluživala hranom, pripremala hranu, pružala utjehu građanima i pričala s njima te je nosila sve što je trebalo. Jedan od volontera je za Jutarnji kazao: “Kolinda je bila samo maskirana volonterka koja se dobro zabundala zbog zime. Bila je poput svih nas, bezimena, bez samopromocije. Nosila je teće s hranom i teglila robu. Nije se zaustavljala.”

Komentari