Koliko Rijeka mari za svoju djecu i probleme upisa u vrtić?

266
rijeka
Foto: Edi Prodan FB

Riječki novinar Edi Prodan na društvenim se mrežama oglasio o problematici dječjih vrtića na području Rijeke. Njegovu objavu donosimo u nastavku:

“VELEIZDAJA VRTIĆIMA

Država demografski masakrirana – Rijeka primjerice sa Slavonskim Brodom, Siskom i Vukovarom dijeli sedmo mjesto gradova s najvećim padom broja stanovnika u zadnjih godinu dana, ispred su Glina, Obrovac, Knin,… – a za tisuće i tisuće djece nema mjesta u vrtićima!!! Umjesto da se prije nekoliko godina učinilo sve kako bi se broj mjesta u vrtićima, kao i plaće odgojiteljica, doveo na kulturnu razinu, nije učinjeno baš ništa. Nego se sada, jer tema je vruća, sa željom političkog profitiranja ulazi u klasični pozicija-opozicija ping-pong.
Svako dijete koje ne nađe svoje mjesto u vrtiću do jeseni svim se razinama političkih struktura mora staviti na teret kao – veleizdaja. Svako dijete koje ove jeseni u vrtiću ne nađe svoju stoličicu i krevetić, apsolutni je udar na stabilnost države, na njezinu opstojnost, na njezini budućnost. Svako dijete koje ostane s vanjske strane ograde vrtića katastrofa je najvećih razmjera. Užas koji se najhitnije mora sanirati.
Pa zar je za grad snage Rijeke problem u nekoliko mjeseci stvoriti 300 mjesta u vrtićima?! U gradu punom praznih poslovnih prostora? Zbrinimo djecu, spasimo roditelje.
U protivnom – ostaju samo groblja. Ako nas uopće bude imao tko pokopati.”
Snimka zaslona 2023-06-14 112746
Izvor: Screenshot FB

Komentari