Koga Bolt voza? Kazna za nepropisno parkiranje e-romobila 300 kn?

52

Naš grad posljednjih tjedan dana preplavili su e-romobili te izazvali velik interes za vožnju. Budući da javnosti nije u potpunosti bio jasan princip ostavljanja romobila nakon korištenja, upitali smo Bolt za pojašnjenje. Naime, proteklih dana pojedinci na društvenim mrežama žalili su se na to da se romobili ostavljaju svuda po gradu – ispred ulaza u zgrade, u haustorima, nasred nogostupa. Isto tako, postavilo se pitanje sigurnosti pješaka budući da su romobili izuzetno tihi pa se gotovo ni ne čuje kada prolazi javnim površinama. Samim time na neki se način ugrožava sigurnost pješaka budući da romobili mogu izletjeti iz svakog ugla. Iz Bolta su nam kazali sljedeće:

Ukoliko primijetite da je romobil parkiran na zabranjenom području, slobodno nam to prijavite i priložite fotografiju romobila, adresu na kojoj je parkiran te broj romobila kako bismo mogli provjeriti o čemu se radi.

Romobili se mogu parkirati na bilo koju lokaciju koja se ne nalazi unutar zabranjene zone, što znači da ih korisnici nisu dužni vraćati na iste lokacije s kojih su ih preuzeli, a ukoliko korisnici parkiraju romobil unutar zabranjene zone, naplati im se kazna za parkiranje u iznosu od 300 HRK.

Boltova-mapa-lokacija-električnih-romobila-u-Rijeci-1200×637

Svi prazni romobili i svi romobili s nekom greškom nose se na punjenje i popravak u za to predviđene prostorije te se nakon toga vraćaju na frekventnije lokacije, odnosno one koje su navedene u člancima koje možete pronaći na internetu.

Nadalje, svaki romobil ima ugrađeno zvonce koje se nalazi na lijevoj ručki te preporučamo korisnicima da isto koriste. Ukoliko se romobil vozi na području Korza gdje je veća frekvencija ljudi, isti automatski smanjuje brzinu na 10 km/h te nije moguće voziti brže od navedenog zbog sigurnosti ljudi.“

Komentari