Klupice na stepenicama u Crikvenici – ozbiljna opasnost za sve građane i turiste

113
Foto: Josip Josef Mayer

U našu redakciju danas je stiglo otvoreno pismo upućeno gradonačelniku Crikvenice Damiru Rukavini, koje potpisuje Josip Josef Mayer, administrator Facebook grupe “Novi Vinodolski & Crikvenica”. Gospodin Mayer u otvorenom pismu upozorava na opasnost klupice koja je nezgodno postavljena na stepenicama i koja, kao takva, predstavlja ozbiljnu opasnost za građane, ali i turiste.

Otvoreno pismo prenosimo u nastavku:

“Poštovani gospodine gradonačelniče Crikvenice, Damir Rukavina,

Javljamo Vam se ovim putem radi opasnosti, koju predstavljaju stepenice s dvjema izvučenim klupicama za sjedenje s lijeve i desne strane na Trgu Stjepana Radića prema morskoj obali.

Prije par dana i sam se uvjerio u opasnost hodajući tim stepenicama. Naime, nenadajući sam naišao na tu klupicu i da sam napravio korak više, sigurno bih pao preko te klupice na tvrdi pločnik, vjerojatno slomio ruku, nogu, a možda i razbio glavu.

Zato, u ime zajednice naše Facebook grupe „Novi Vinodolski & Crikvenica“ i u ime naših admina te uz moju osobnu malenkost kao admina i kreatora gore navedene zajednice molili bismo Vas da raširite ovaj naš dopis u Gradskom poglavarstvu na vaše stolove za moguće žurno preventivno djelovanje kako još više domaćih ljudi, gostiju i turista ne bi nastradalo.

U našoj zajednici „Novi Vinodolski & Crikvenica“ ima puno rasprave, komentara i prijedloga na temu stepenica i klupica. Svjedočili smo da su se neki pojedinci već na tim stepenicama oziljno povrijedili. Većinski smo se odlučili na najjednostavnije preventivno djelovanje koje ne košta puno, a ujedno spašava danju i noću starije i mlađe ljude od raznih, ponekad i po život mogućih opasnih daljnjih ozljeda.

Konkretan prijedlog bi bio da se na te klupice stave rostfrei metalni stupići kao naslonjači. Tako pješaci koji hodaju tim stepenicama ne bi padali preko klupica već bi ih zaobišli. Naša gore navedena grupna zajednica je također predložila da se na stepenice stavi par rukohvata tamo gdje je to potrebno. Dobro bi bilo pogledati dodatne moguće preventive za invalide i starije ljude.

Poznato nam je da u modernim demokratskim zemljama postoji SOS telefon za moguće iskazivanje anonimnih prijava i upozorenja građana. Također nam je poznato da se ideje, vizije i prijedlozi za uljepšanje i poboljšanje grada posebno vrednuju i da se za njih dobivaju zahvalnice.

Nama u grupnoj zajednici „Novi Vinodlski & Crikvenica“ biti će najveća zahvalnica ako se naš prijedlog o sigurnosti građana, gostiju i turista čim prije ostvari.

Uz visoko poštovanje i uspješno daljnje djelovanje.

Josip Josef Mayer”

2234
Foto: Josip Josef Mayer

L.B.

Komentari