Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka održana primopredaja defibliratora/monitora za koji su sredstva prikupljena tijekom ovogodišnje humanitarne akcije

24

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka danas se održala svečana primopredaja uređaja defiblirator/monitora za koji su sredstva prikupljena tijekom ovogodišnje humanitarne akcije „Sve za našu djecu“.  Donirani uređaj predstojnici Klinike za infektivne bolesti, prof. dr. Biserki Trošelj-Vukić, uručili su predstavnici Udruge „Riječko srce“ i Kanala Ri, organizatora 5. humanitarne akcije „Sve za našu djecu“. U ovogodišnjoj akciji prikupljeno je ukupno 84.000 kuna za kupnju defibliratora, nužnog u iznenadnim situacijama i spašavanju ljudskih života.

Finale ovogodišnje akcije „Sve za našu djecu“, tradicionalni koncert, održan je 29. svibnja 2020. na Trgu Riječke rezolucije, a nastupili su Tony Cetinski, Mia Negovetić, Marko Kutlić i Jure Brkljača. Tijekom koncerta, koji je izravno prenosio Kanal Ri, iz call centra javljali su se liječnici i medicinske sestre, upravo oni koji su bili na prvoj liniji obrane od COVID-19 infekcije. Zahvaljujući pozivima gledatelja na humanitarni telefon te uplatama građana, prikupljena su sredstva za kupnju uređaja.

Humanitarna akcije, inače namijenjena za pomoć djeci, ove je godine iznimno prenamijenjena za pomoć KBC-u Rijeka u borbi protiv COVID-19. U dosadašnjim akcijama Kanala Ri i Udruge „Riječko srce“ prikupljeno je više od 500.000 kuna.

Izvor: KBC Rijeka

Komentari