Kaznena prijava u slučaju javne nabave Rijeka 2020 od strane DORH-a proslijeđena USKOK-u

53

Na upit Radio Rijeke Županijskom državnom odvjetništvu vezano uz prijavu na trgovačko društvo Rijeka 2020, odgovor Županijskog državnog odvjetništva glasi da su 26. svibnja  zaprimili kaznenu prijavu Policijske uprave primorsko-goranske te je ona nakon razmatranja proslijeđena USKOK-u, prenosi Radio Rijeka.

Prisjetimo se, šest osumnjičenih osoba tereti se u Uredu za suzbijanje korpucije i organiziranog kriminaliteta, koji će odlučiti o zakonitosti javne nabave za otvorenje Europske prijestolnice kulture. Protiv njih se podigla sumnja za počinjenje kaznenog dijela iz domene gospodarskog kriminaliteta zbog toga što su za najam pozornice i audiovizualne opreme za program otvorenja Europske prijestolnice kulture izabrali stranu tvrtku koja ne ispunjava zadane uvjete. Samim time počinjeno je kazneno djelo nezakonitog pogodovanja.

Državna revizija uvažila je žalbu tvrtke Eldra iz Bregane te donijela rješenje o poništenju odluke o odabiru tvrtke Studio Berar Rental iz Novog Sada za najam opreme. Ipak, Studio Berar Rental dobio je posao budući da je DKOM 2 dana prije održavanja samog događaja donio rješenje. Međutim, DKOM se nije očitovao nakon što je ponovljen postupak, a posao je ponovo dobila tvrtka Studio Berar Rental, koji je trebao biti diskvalificiran iz prvog natječaja.

Izvor: Radio Rijeka

Komentari