Karatistica Nevia Zorić i atletičar Josip Meštrić najbolji kastavski sportaši

385
SportasKastav2023

Nevia Zorić, članica Karate kluba Kastav i Josip Meštrić, član Atletskog kluba Rika Kastav, najbolja su sportašica i sportaš Grada Kastva za 2023. godinu.

U Boćarskom domu Slavko Stanić, u kojem je održan ovogodišnji izbor za sportaša godine, Matej Mostarac, gradonačelnik Grada Kastva, nagradu za izniman doprinos sportu u Kastvu uručio je Darku Jugu, jednom od osnivača Boćarskog kluba Rubeši, dugogodišnjem voditelju ekipe i zaslužnom da su radovi na uređenju dvostaznog boćališta u Rubešima okončani u rekordnom roku.

Najboljim sportskim kolektivom grada proglašeni su Tenis klub Kastav i Boćarski klub Kastav koji je dao najuspješnijeg mladog sportaša i najuspješniju mladu sportašicu, riječ je o Franu Kusturinu, državnom prvaku u disciplinama precizno i brzinsko izbijanje i najboljem hrvatskom igraču u konkurenciji do 12 godina, te Loreni Čolić, također državnoj prvakinji u preciznom i brzinskom izbijanju i najboljoj boćarici do 12 godina starosti.

Najuspješnijom sportskom djelatnicom proglašena je Milena Obradović Konjevoda, koja je u minulih deset godina, koliko vodi Školsko sportsko društvo Zvirić, sa svojim učenicima ostvarila zavidne uspjehe, a najveći je taj što je kroz razne sportove u Zviriću angažirano čak 150 učenika i učenica.

Posebna priznanja uručena su Jiu Jitsu klubu Kastav, Auto sport klubu Kastavac i Košarkaškom klubu Kastav.

Nagrađeni su i najmlađi i najperspektivniji sportaši Kastva, koji niti ove godine nije zaboravio svoje darovite sportaše koji se natječu izvan njegovih granica, kao što su Mia Majstorović (Klub sinkroniziranog plivanja Aqua Maris), Petra Mance (Plivački klub Nevera), Luka Meljankić (Atletski klub Kvarner) i Isabell Meničanin (Ronilački klub Nevera).

Priznanje za darovite sportaše primili su sportaši Malonogometnog kluba Fantina, Ju-jitsu kluba Kastav, Plesnog kluba Gym Dance, Odbojkaškog kluba Kastav 1988, Karate kluba Kastav, Rukometnog kluba Kastav, Teniskog kluba Kastav, Košarkaškog klub Kastav, Boćarskog kluba Kastav, Školskog sportskog klub Zvirić, za plivanje – za osvojeno 1. mjesto u državi, kao i mladim školskim košarkašima, također državnim prvacima.

U ime Primorsko-goranske županije, manifestaciji je prisustvovala resorna pročelnica Sonja Šišić.

Komentari