Kaos na A1! Masovna tučnjava Torcide s policijom! Dvoje propucanih, puno ozlijeđenih, promet blokiran u oba smjera

99

Nakon utakmice Dinamo – Hajduk, Torcida se krenula vraćati kući, no na odmorištu Desinec izbili su neredi. Torcida nije bila na stadionu zbog odluke Dinamovog osiguranja da im ne dopuste ulazak bubnjevima i ostalim navijačkim rekvizitima. Izbila je tučnjava s policijom, a došlo je i do pucnjave. Kako piše policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Prema prvim informacijama, policija je bila prisiljena koristiti i suzavac te gumene metke. Velik broj ljudi je ozlijeđen. Zbog toga, zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Lučko i Karlovac u oba smjera. 

Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru Dubrovnika. Vozila koja prometuju u smjeru Dubrovnika, odnosno Rijeke, mogu se na autocestu uključiti na čvoru Jastrebarsko”, piše HAK.

Ubrzo se oglasila i policija: “Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili. Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje”, donosi Index.

Jedna od osoba koje su ozlijeđene u sinoćnjem masovnom sukobu Torcide i policije hospitalizirana je u Općoj bolnici Karlovac. Muškarac je kirurški obrađen jer je imao prostrjelnu ranu desne potkoljenice. Izvan životne opasnosti je i stanje mu je stabilno, potvrdili su za N1 iz bolnice.

I na Twitteru je objavljena fotografija s odmorišta na kojoj se vide kako navijači leže na podu okruženi policijom.

L.B.

Komentari