Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja godine

15

Brojim još malo do kraja godine. Vremenska prognoza do kraja tjedna najavljuje uglavnom suho i barem djelomice sunčano, potkraj tjedna uz mogućnost mjestimičnih oborina. Na kopnu će biti jutarnjih “minusa”, temperatura zraka bit će oko prosječne za posljednji tjedan u godini, većinom čak i malo viša.

Na istoku Hrvatske
bit će djelomice sunčano, uz slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura između -2 i 0 °C, a najviša dnevna oko 5 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro malo hladnije, uz temperaturu između -4 i -1 °C, dok će danju također biti djelomice sunčano. Uz slab vjetar najviša dnevna temperatura bit će između 4 i 7 °C.

U gorju djelomice sunčano, a na sjevernom Jadranu još manje oblaka. Ujutro, ponajprije uz zapadnu obalu Istre te prema otvorenom moru može biti magle. Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutro u gorju i unutrašnjosti Istre hladno uz temperaturu od -5 do -2 °C, a dnevna temperatura u gorju oko 6 °C, na Jadranu od 8 do 11 °C. Podjednaka temperatura bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, ali će jutro na kopnu biti hladnije.
Pretežno sunčano bit će na jugu Hrvatske, uz najvišu temperaturu između 9 i 12 °C. Puhat će bura i sjeverni vjetar, prema otvorenom i sjeverozapadnjak uz umjereno valovito, pream otovrenome i valovito more..

Idućih dana u unutrašnjosti će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će biti magle, a u petak u drugom dijelu dana uglavnom na istoku može biti slabih oborina.

Malo kiše može pasti i krajem tjedna, a na Staru godinu nije isključena i poneka pahulja snijega, osobito u gorju. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Komentari