Kako će škole nadoknaditi štrajk?

110

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, u uputama koje je poslala u sve škole objavila je sljedeće: Školama koje su zbog najduljeg štrajka u prosvjeti u povijesti samostalne Hrvatske, koji je trajao 36 radnih dana i završio u utorak, kao modeli nadoknade propuštene nastave i dalje ostaju na raspolaganju takozvani rezervni, nenastavni dani, rad subotom, skraćivanje praznika i produljenje školske godine nakon 17. lipnja sljedeće godine, odnosno 22. svibnja za maturante.

U navedenim uputama poručeno je i kako će se nastavna godina zbog nadoknada moći najviše produljiti do 26. lipnja, a za maturante do 29. svibnja. Neke škole već su isplanirale nadoknadu koja bi potrajala dulje od toga i sada će se morati prilagoditi ovoj odluci.

U svakom slučaju, čitav postupak plana nadoknade u svim školama mora biti završen do ponedjeljka 16. prosinca.

Škole koje će mijenjati vrijeme praznika ili produljiti trajanje nastavne godine dužne su dostaviti prijedlog izmjena i dopuna županijskom Upravnom odjelu nadležnom za poslove obrazovanja, odnosno Uredu grada Zagreba, koji će Ministarstvu dostaviti ujedinjeni zahtjev za sve škole koje su zatražile izmjene, i to najkasnije do 16. prosinca ove godine. – stoji u uputama ministrice.

Čini se i da će većina škola odluku o nadoknadi na kraju donijeti na razini županije, prenosi Jutarnji list.

 

Komentari