Još jednom apel državi da zaustavi ovrhu nad nekretninom obitelji Ukella iz Rijeke

45
Foto: Arhiva Facebook/Živi zid

„Bravo država, bravo Vlada RH! Opraštaju se milijunski dugovi kojekakvim tvrtkama, a za vlastite građane ne marite. Sramota za HDZ/SDP. Toliko o najavama zaustavljanja ovrha nad jedinom nekretninom. Sad i država uz banke izbacuje ljude na ulicu!“ – objava je Antonia Dražovića, koordinator za VIII. izbornu jedinicu iz Živoga zida.

Tročlana obitelj Ukella iz Rijeke već 8 godina živi bez struje zbog duga prema HEP-u starog 20 godina, a sada im država želi prodati jedinu nekretninu od 60 četvornih metara. Prisjetimo se, u ožujku je odgođena javna dražba nekretnine obitelji Ukella. Ismet Ukella dnevno troši 30 do 40 kuna na svijeće, a tu su još i bolestan sin i njegova žena. Još jednom apelira se na zaustavljanje ovrhe zbog duga od 20 000 kuna koji je s kamatama narastao na 80 000 kuna jer će obitelj ostati na ulici. Je li ovo život dostojan čovjeka? Zasigurno nije.

Antonio Dražović rekao je kako su zatražili od HEP-a, odnosno države otpis dugova za obitelj Ukella kako bi konačno nakon 8 godina bez struje dobili priliku za novi početak, a za Novi list istaknuo je: „Zastra za komunalije je 1 godina, a zastara sudskog postupka 10 godina. Drugi ovrhovoditelj u ovom sporu jest Tehgrad d.o.o., a s čijom smo pravnom službom postigli dogovor pa se oni iz ovrhe povlače. Tako jedini ovrhovoditelj ostaje HEP d.o.o., odnosno država. Ovaj smo tjedan kolega Rakić i ja bili na razgovoru u Elektroprimorju te zatražili otpis svih dugovanja prema obitelji Ukella. Svjedoci smo kako HEP broji multimilijunske iznose dobiti, pa oprost duga od 80.000 kuna za obitelj Ukella neće ni na koji način naštetiti poslovanju HEP-a. Želimo da se ovoj obitelji omogući novi početak. Aktivno se borimo za obitelj Ukella već 3 mjeseca, i nemamo namjeru odustati. Apeliramo na HEP ne bi li otpisao sporni dug, a čiju su glavnicu „pojele“ kamate i ogromni troškovi privatnog odvjetničkog društva Vukić. Situacija je tim još gora jer je ovo slučaj gdje de facto država izbacuje svoje građane na ulicu, umjesto da za njih brine, pogotovo za one socijalno ugrožene.  Vlada Andreja Plenkovića najavljivala je zaustavljanje ovrha nad jedinom nekretninom referirajući se na nepoštenu poslovnu praksu banaka, a s druge strane upravo je država ta koja ovršuje i prodaje jedinu nekretninu ove Riječke obitelji.“

Komentari