Još jedan Boltov romobil “zaplivao” u Mrtvom kanalu

203

Prije godinu dana Boltovi romobili postavljeni su na ulice Rijeke na raspolaganje građanima. Otada pa sve do danas, nailazimo ih svuda. Neke “parkirane” nasred ulice, a neke i u kontejnerima pa čak i u Mrtvom kanalu. Jutros nas je dočekao sličan prizor. Naime, još jedan Boltov romobil završio je u Mrtvom kanalu.

Podsjetimo, Boltu smo se obratili s upitom hoće li delikventi kojima su se na meti našli Boltovi romobili biti sankcionirani. Tom prilikom, odgovorili su nam:

“Upoznati smo s tim incidentima, ali nažalost ne znamo tko su bili počinitelji. Čim smo saznali za te situacije, romobile smo locirali i uklonili kada nam se ukazala povoljna prilika za izvlačenje.

Kako smanjili broj ovakvih incidenata, uspostaviti ćemo dijalog s Gradom Rijekom i policijom s kojima ćemo pronaći zadovoljavajuće rješenje za ovakve situacije – što uključuje i sankcije počinitelja djela koja štete gradu i Boltu.

Bolt romobili su stavljeni svima na raspolaganje po pristupačnim cijenama, a time uvijek moramo računati i na moguće pojave incidenata kao što je ovaj. Mogu reći da je većina građana zadovoljna s uslugom i sretna što je Rijeka predvodnik globalnog pokreta uvođenja mikromobilnosti.

Ovom prilikom bi skrenuo pozornost na sve građane koji romobile koriste na ispravan način, koji nastoje svoj grad održati urednim i uzor su mlađim generacijama. Razloga za zadovoljstvo imamo puno, a uz pomoć građana, medija i lokalnih vlasti ovakve incidente ćemo efikasnije i minimalizirati.”

L.B.

Komentari