Jednostavne, životne, divne karikature Tisje Kljaković Braić za umrit od smija!

172

Splitska akademska slikarica Tisja Kljaković Braić oduševljava karikaturama koje objavljuje na društvenim mrežama.

Njezine crtice, zaustavljene slike svakodnevnih bračnih situacija vjerno uprizoruju život po „dalmatinski“, iskreno, bez uljepšavanja, onako kako u životu jest.

S karikaturama je počela slučajno, pokazivala ih je svojim prijateljima i oduševljavala ih. Ohrabrena njihovim reakcijama odlučila je nasmijati i ljude koje ne poznaje. Objavila je svoje duhovite karikature na društvenim mrežama, što je pak izazvalo fantastične reakcije, silne pohvale i odobravanje. Ljudima je natjerala suze na oči od „smija“. Baš kao što nasmijava sebe dok ih stvara.

Inače, Tisja Kljaković Braić iz slikarske je obitelji. Predak Jozo Kljaković  autor je freski u crkvi Svetog Marka u Zagrebu. Iza nje je više od 40-tak samostalnih izložbi…

Napisala je i roman „U malu je uša đavo“. Nedavno je u Zagrebu i u Splitu promovirana njezina knjiga crteža pod nazivom ”Oni”. Premda predstavljeni kao Dalmatinci, “Oni” savršeno funcioniraju u bilo kojem zakutku Hrvatske.

Tisja je svojim karikaturama uspjela postići ono najteže, na jednostavan način pokazati suštinu ljubavi, kakva bi ona trebala biti, opuštajuća, ležerna, takva da ostanemo ono što doista jesmo… Uostalom, „ča je život vengo fantažija“.  A Tisja ga svojim divnim, duhovitim karikaturama zaista vjerno prenosi. Život je nadahnjuje, a ona mu uzvraća na najljepši način.

Komentari