Jedan je Mate Prlić: Iz auta izašao vidjeti što se događa, a završio s lisicama na rukama

89

Novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala Mate Prlić uhićen je i trenutno se nalazi u istražnom zatvoru, zajedno s navijačima Hajduka s autoceste, iako nije ni na koji način sudjelovalo u neredima. Mate Prlić nalazio se u automobilu s još trojicom prijatelja te je spavao u autu. Vozili su se na zadnjem dijelu duge kolone kada je došlo do zastoja.

Probudio se, čula se strašna buka, a novinarski nerv u Mati Prliću, iako nije bio na zadatku, natjerao ga je da vidi što se događa. Izašao je iz automobila, a u to vrijeme došla je interventna policija sa suzavcem i krenula tući sve od reda. U jednom trenutku Mate Prlić završio je na podu s lisicama na rukama. 

“Mate ne poznaje koncept nasilja”

„Brat mi je bio vršnjak s Matom. Brata više nemam, a Matu koji je njegovo godište i koji me cili život tretira ka brata je netko stavio iza brave. Najboljeg čovika kojeg sam upozna u životu koji je meni i svakome uvijek i isključivo napravio dobro se netko usudio kolateralno zatvoriti.

Matu koji je i ovaj put spavao u autu i izašao vidjeti što se događa… na pravdi Boga je netko bacio na tlo, stavio lisice i zatvorio na 30 dana. Matu koji je jučer ponosno prošeta bez da je sakrio lice netko trpa u zatvor jer se našao “na krivom mjestu u krivo vrijeme i s krivim tablicama.”

Mate ne poznaje koncept nasilja, Mate je jedan i jedini, ali ako on takav može biti zatvoren jer se nije uhvatilo one koji su krivi ili jer se trebalo opravdati pucnjavu u civile koja se dogodila puno prije nego je Matino auto uopće došlo blizu tog mjesta…

Ja se nadam da ću jednom biti 10% čovjeka od onoga što je Mate Prlić. Znam da Mate ne mrzi, znam da ne zamjera čak ni onima koji su ga potpuno pravog avansno zatvorili. Matu će i u zatvoru za dva dana svi obožavati jer je to ta zarazno mirna energija koju samo on ima, Ali ja nisam dobar kao Mate. Ja im zamjeram!“, stoji u objavi na društvenim mrežama.

Snimka zaslona 2022-05-25 150443
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari