Je li ga tko vidio? Sedam mjeseci nakon potresa u Petrinji, obitelj još uvijek traži Hachija

81
Izvor: Larisa Bosnić Kovačević Facebook

Obitelj Bosnić Kovačević već sedam mjeseci traži svog ljubimca Hachija. Hachi je japanska akita, a pobjegao je nakon potresa 29. prosinca 2020. u Petrinji. Posljednji put viđen je živ 30. prosinca 2020. u blizini kuće obitelji. Za bilo kakvu konkretnu informaciju ili pronalazak Hachija, obitelj nudi 12.500 kuna. Naime, postoji sumnja da je Hachi ukraden.

Nakon potresa obitelji se javio jedan volonter koji je rekao da je vidio jednog čovjeka s lijepom akitom, dvije ulice dalje od kuće kako ga vodi na improviziranoj uzici koju je napravio od majice ili marame.

Hachi je narančasto-žutog krzna, karakterističnog repa dvostruko uvrnutog na leđima. Ima 40-ak kilograma i ponosan stav. Karakterno je tipična akita dominantnog i izrazito tvrdoglavog ponašanja, jako privržen za svoju obitelj. Kreirana je i Facebook grupa “Traži se Hachi! Novčana nagrada nalazniku” gdje možete pronaći više informacija.

“Pola godine se nadamo, pola godine ulažemo silnu energiju, trud, volju i želju da ga pronađemo. Daj, čovječe budi bar malo empatičan i javi nam se ako imaš kakvu informaciju o njemu! Zar te ne grize nimalo savjest? Ne vjeruješ u Boga, karmu, sudbinu? Razmisli o tome da se sve u životu vraća. Neka prevagne ona dobrota u tebi. Pomozi nam vratiti Hachija kući, svome malom prijatelju koji ga i dalje spominje. Ako ne zbog naše sreće, učini to zbog sreće djeteta koji ne razumije ovaj svijet i kako on funkcionira. Učini mu odrastanje sretnijim! Imaj malo ljudskosti i pusti ga da ide svojoj kući. On je tebi samo pas, a nama je sve. Član obitelji, najbolji prijatelj, naš oslonac i potpora. Prošli smo puno toga zajedno, i uspona i padova. Bio je uz nas i veselio se svakom našem uspjehu i bio nam rame za plakanje kad je bilo najteže. Tebi to vjerojatno ne znači ništa. Ali znaj da uništavaš jedno djetinjstvo. Hachi je uz moga sina bio od prvog dana, prvih grčića, prvog okretanja, puzanja, posjedanja, prvog zubića i ķašice koje su zajedno pojeli, prvih koraka na koje je budno pazio. Možda ti bude jasno koliko je mome Lucasu važan Hachi kada ti kažem da prva riječ u njegovom životu nije bila ni mama ni tata, već Ha-vau (Hachi). Smeķšaj to svoje srce i vrati ga kući!”, poručila je obitelj.

Ukoliko imate kakvu informaciju, javite se na  0996721765 ili 0915030475.  

Komentari